De babyspecialist in kinderopvang

Een jonge baby maakt een enorme ontwikkeling door. Niet alleen motorisch en fysiologisch, maar ook sociaal-emotioneel. Een baby gaat vanaf dat èèn hechtings- en vertrouwensrelaties aan. Die relaties zijn voor hem van wezenlijk belang om zich veilig te voelen en zich goed te kunnen ontwikkelen. Als jij een baby onder je hoede hebt, ga je een pedagogisch partnerschap met ouders aan. Je wordt een belangrijke schakel in het leven van de baby. Dat vraagt om een fijngevoelige, sensitieve houding ten opzichte van de signalen die de baby uitzendt.

Linda Verkaik werkt al bijna 20 jaar in de kinderopvang, is eigenaar van een kinderdagverblijf en staat 4 dagen in de week op de groep. In 2016 volgde ze de opleiding voor deBabyspecialist. “Met baby’s werk ik op gevoel en vanuit mijn hart. Ik was me altijd al bewust van het belang van een vertrouwensrelatie. Deze opleiding heeft me verdieping gegeven. Ik wist niet dat de periode rondom zwangerschap en bevalling zoveel invloed kan hebben op een baby. Door dit gegeven ben ik anders naar baby’s gaan kijken en kan ik nog beter op hun behoefte inspelen. Dat maakt mijn werk interessanter.”

Lees het hele artikel en ontdek wat pm-er Linda, locatiemanager Marion en ontwikkelaar van de opleiding deBabyspecialist Meta, nog meer vertellen over babyopvang en de handelingsvisie van deBabyspecialist.

Artikel (juli 2017) uit Kiddo, het pedagogisch vakblad voor kinderopvang.