Hoera in Maasbree ontvangt licentie

Hoera Kindercentra in Maasbree heeft als eerste kinderdagverblijf in Nederland de licentie ‘Babyspecialistisch kinderdagverblijf’ ontvangen. Dit betekent dat zij werken volgens hun eigen geschreven babybeleid, dat volledig past in de visie van deBabyspecialist.

Op dit kinderdagverblijf werken pedagogisch medewerkers hechtingsondersteunend. Dit houdt in dat zij de baby koesterende nabijheid bieden wanneer deze dat nodig heeft en liefdevolle afstand houden op momenten van bewegingsontwikkeling. deBabyspecialisten helpen baby’s stress te reguleren, ondersteunen door responsief voeden, geven ruimte voor de ontwikkeling van fysieke autonomie, werken aan een pedagogisch partnerschap met ouders en hebben een kort lijntje met deBabycoach.

In gewoon Nederlands: baby’s worden veel vastgehouden, op schoot gevoed, in de draagdoek gedragen, gerustgesteld wanneer ze huilen, krijgen bewegingsvrijheid om te spelen en groeien, gaan op verzoek naar bed en worden gevoed wanneer ze honger hebben.
In overleg met ouders leren pm-ers de baby heel goed kennen, doordat ze op huisbezoek gaan, een diepgaande intake hebben over wie de baby is, komen ouders meewennen op de groep ter ondersteuning van hun baby en is er in de eerste 3 maanden frequent overleg over het welbevinden van de baby thuis en op de groep.

Na een jaar hard werken, onderzoeken, oefenen en verbeteren hebben de pedagogisch medewerkers van Hoera in Maasbree de kwaliteit van baby-opvang naar een hoger plan getild.